Behandelaar

Over dr. Frédérique Smink, psychiater

Na mijn artsexamen (Universiteit Leiden) heb ik in 2008 zes maanden als zaal- en SEH-arts gewerkt in het dr. L. Mungra Streekziekenhuis te Suriname. Vervolgens ben ik gestart met een gecombineerd traject van promotieonderzoek en de opleiding tot psychiater bij de Parnassia Groep in Den Haag. In het kader van mijn promotietraject heb ik zes maanden deelgenomen aan het Psychiatric Epidemiology Training Program aan de Mailman School of Public Health van Columbia University, New York.

De opleiding tot psychiater rondde ik af in 2013, waarna ik op verschillende afdelingen van de Parnassia Groep heb gewerkt, zowel klinisch als ambulant. Ik heb uitgebreide ervaring opgedaan met de behandeling van o.a. eetproblematiek, angststoornissen, depressie, ADHD en PTSS. In 2016 ben ik aan de Rijkuniversiteit Groningen gepromoveerd op de epidemiologie van eetstoornissen.

Sinds enkele jaren leg ik mij toe op de diagnostiek en behandeling van hoogbegaafde (jong)volwassenen met psychische problemen, ingegeven door de observatie dat hoogbegaafdheid een factor is die presentatie, diagnostiek en behandeling diepgaand beïnvloedt, terwijl de kennis over dit onderwerp bij behandelaren (en patiënten!) vaak gering is. Binnen de Parnassia Groep heb ik de poli Hoogbegaafdheid opgezet, waar behandelaren van de PG hun hoogbegaafde patiënten naartoe kunnen verwijzen voor consultatie en advies. Daarnaast geef ik onderwijs over hoogbegaafdheid aan GGZ-professionals. Mijn vrijgevestigde praktijk in Den Haag is sinds 2020 geopend.

Registraties

BIG 19909790901
AGB (persoonlijk) 03067427
AGB (praktijk) 03037875
KvK 67440754

Lid

Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie
Vereniging Mensa Nederland